Koeien zijn gewoonlijk rustig, nieuwsgierig en introvert, maar er is een moment in het jaar dat ze helemaal uit hun dak gaan en dat is wanneer ze voor het eerst in het voorjaar de wei in mogen na een lange winterperiode.

Springen, dansen en glijden
In de lente, als het gras lang genoeg is en de grond droog wordt er eerst een wintervoorraad aangelegd. Daarna mogen de koeien de wei in na een lange winter binnen te hebben gestaan. Ze springen, draaien rondjes en trekken sprintjes in de open wei. Ze doen even helemaal gek van blijdschap. Zoveel enthousiasme, dat werkt aanstekelijk, en jij kunt daar bij zijn!

Boer& festival
Op zondag 8 mei 2022 heten wij iedereen van harte welkom bij ons op het Boer& festival. Op deze dag kunt u met eigen ogen zien en beleven waar onze toetjes, melk en echte boeren karnemelk vandaan komen, maar uiteraard ook hoe de koeien worden gemolken en de kalveren worden gevoerd. Daarnaast zijn er ook nog ontzettend veel andere activiteiten te doen zoals; pony rijden, lekker eten/drinken, schminken, streekmarkt, kinderparadijs en het Brabantskampioenschap stroladen. Kortom een leuke, gezellige en leerzame dag voor het hele gezin. Graag tot ziens op zondag 8 mei!

Het boer& festival is van 11.00 tot 17.00 uur.

Parkeren is gratis. Entree bedraagt € 2,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, hebben gratis toegang.

Programma:

  • 13.00 – 13.30 uur Koeiendans
  • 13.30 – 15.30 uur Brabants kampioenschap stro laden
  • 14.00 – 17.00 uur Live muziek door Soul in One

Paard

Op het Boer& festival zal ook dit jaar Jan Zwart aanwezig zijn met zijn twee Belgische knollen. Geniet van een rondrit op de huifkar door het boerenlandschap. Willen de kinderen toch iets spannender dan kunnen zij ’s middags weilandsurfen. De paarden trekken een “vliegend”tapijt voort met de kindjes achter zich aan. Voor de minder avontuurlijke kindjes is er een wat kleinere pony aanwezig.

Kinderparadijs

Voor de kinderen is er een groot kinderparadijs opgezet met een springkussen, schminken, stro race, koe melken, pony rijden en nog veel meer.

Koeiendans

Onze koeien mogen na lange tijd weer lekker naar buiten. Ze rennen, dansen en springen van blijheid, want na maanden mogen ze eindelijk weer naar buiten!

Live muziek door Soul in One

De muzikale aankleding op het Boer& festival zal verzorgd worden door Soul in One.

Lunch je mee?

Tijdens het Boer& festival is er eet- en drinkgelegenheid. We zouden het daarom erg gezellig vinden als je bij ons blijft lunchen. Op het festivalterrein worden consumptiebonnen verkocht. De bonnen kun je vervolgens inleveren in ruil voor een lekker hapje of drankje. Op het terrein zijn onder andere ambachtelijke poffertjes, een puntzak friet en heerlijke hamburgers verkrijgbaar.

Streekmarkt

Op de streekmarkt vind je diverse kramen van lokale bedrijven met streekproducten. Hier kunt u (h)eerlijke producten aanschaffen die bekend zijn voor onze streek. Zo zijn er kramen met vers schepijs, heerlijke ambachtelijke droge worsten, prachtige bloemen, honing van de imker en lekkere boeren kazen zodat je thuis nog verder kan genieten.

Brabants kampioenschap stro laden;

Stro balen stapelen klinkt eenvoudig, maar is eigenlijk een oud ambacht. Het is keihard zwoegen, maar ook een kwestie van slim werken om de stro balen zo snel mogelijk van het land te krijgen.

Wij organiseren dit jaar voor de tweede keer het Brabants kampioenschap stro laden. Dit doen we in samenwerking met het NK stro laden uit Wieringerwerf (Noord-Holland). Daar is het inmiddels een groots evenement met in totaal 20 teams. Wij hopen natuurlijk net zoveel aanmeldingen te krijgen!

Een team bestaat uit zeven personen, inclusief chauffeur. Het is de bedoeling dat het team 120 stro balen zo snel mogelijk op de platte kar ziet te krijgen. Eenmaal aan het einde van de baan gekomen wordt de tijd stop gezet. De chauffeur moet nog een parcours afleggen. Het parcours is niet gewoon een rondje rijden, onderweg liggen allerlei obstakels. De chauffeur moet zo voorzichtig mogelijk over de obstakels rijden om zo weinig mogelijk balen te verliezen. Als de wagen de balk gepasseerd is, wordt er voor elke afgevallen baal tien strafseconden in rekening gebracht. Daarna is de eindtijd een feit. De race duurt ongeveer zo’n vijf minuten. Het team die het snelste is, is de winnaar van de gouden hooivork. Ook zijn alle teams uitgenodigd om deel te nemen aan het NK stro laden in Wieringerwerf.

Geef je snel op en wie weet word jij de winnaar van de gouden hooivork!! Het beste vrouwen team wint de roze hooivork!

Download het inschrijfformulier

Download het reglement

Zien we u op zondag 8 mei?

Op het festivalterrein is pinnen niet mogelijk.